Kong Frost har været her

God vinterweekend

Frost og tåge - ikke lige det vejr, man ønsker sig, men det kan nu også være flot.

I frikvartererne lyser skolegården op alle de mange forskellige farver hatte, handsker, flyverdragter og jakker.

IT undervisning i Agerskov

Det kan være svært at navigere sikkert rundt på nettet. Derfor viser 3.a fra Agerskov skole her børnene i børnehaveklassen et par gode fif.

Faglig fordybelse

Faglig fordybelse er et tilbud, som lægger op til at arbejde mere i dybden med enkelte emner eller færdigheder.

Skolen tilbyder med jævne mellemrum nye, og forældre skal derfor melde deres børn til jævnligt hen over året. Dette meddeles naturligvis over forældreintra.

Hvis barnet er tilmeldt SFO, og ikke er tilmeldt faglig fordybelse, tilbydes et kreativt værksted i deres lokaler.

Her ses eksempler på de tilbud, der kørte fra uge 33-36

indskolingen

mellemtrinnet

udskolingen

Motionsbånd

Hvad sker der på skolerne i den periode i skemaet, der kaldes motionsbånd?

Der er stor aktivitet i klasserne, og eleverne deltager aktivt og nysgerrigt.

Motionen giver et velkomment afbræk i undervisningen og giver ny energi til indlæringen.

Google Drev

Flere af klasserne bruger nu Google Drev i deres undervisning.

Log på her med dit Uni-Login

Idrætslinjen danser polka

4. årgang eksperimenterer

Konstruktioner

4. årgang i Toftlund arbejder med konstruktioner, hvor de bl.a. undersøger, hvilken der er stærkest. Der har været forskellige opgaver med former som trekanter og firkanter; hvad sker der, hvis man folder papiret på forskellige måder osv.

Billederne er taget efter at videbegærligheden har taget helt over og der eksperimenteres på livet løs.

Hvor mange bøger kan tre stykker papir holde? Tæl selv efter!

Legepatrulje og elevmæglere

Før efterårsferien uddannede Toftlund og Agerskov skoler elevmæglere og legepatruljer.

Nu er de kommet rigtig godt i gang og de nyder deres frivillige arbejde.

Legepatruljen på Agerskov er at finde på legepladsen tre dage om ugen. Det er mandag, onsdag og fredag. Der er 18 elever i 5. og 6. klasse, der har meldt sig til tjansen, og de har selv valgt, hvilke dage, de er på. Som man kan se på det ene billede, har de en sort taske med - fyldt med legesager, så de kan sætte noget nyt igang.

Der er så stor opbakning bag ordningen, at der er dage, hvor alle i legepatruljen er på - også selvom de slet ikke har meldt sig til denne dag.

Børnene i indskolingen nyder denne kontakt med de ældre børn. De glæder sig til, hvad der skal ske de dage, legepatruljen er på.

I Toftlund går elevmæglerne rundt. De er lette at kende i deres sorte trøjer. De snakker med børnene fra indskolingen og reagerer hurtigt, hvis der er børn, der virker kede af det.

De har lært forskellige teknikker til at trøste og aflede børnenes opmærksomhed fra konflikterne, så de måske ikke når at blive et problem. Der er altid voksne tilstede også, som kan tilkaldes, hvis tingene udvikler sig.

Vi er meget glade for, at så mange af vores 5. og 6. klasser vil tage det ekstra ansvar, der ligger i disse opgaver.