Toftlund Distriksskole i Cirkus Dannebrog

• 02-10-2014
    Møde, Tønder Rådhus ·

Lyst til at se det hele lidt fra oven?

Se skolen lidt i fugleperspektiv?

Se den flotte film fra Sandbjergsfoto

Toftlund skole

Tak til Cirkus Dannebrog

Sikke en oplevelse

650 glade børn og voksne fik en kæmpe oplevelse med Cirkus Dannebrog.

Der blev hujet og grint, spist popcorn og klappet, gispet og beundret.

Alle følelser var med, da artisterne gjorde deres bedste for at underholde så mange børn på en gang.

Man kan ikke trække et specielt nummer ud, som gjorde størst indtryk, for hestene, elefanten, køerne, jonglørerne og balancekunstnerne, danserne, sangerinden, orkesteret og pauseklovnen bandt det hele sammen til en forestilling af de store.

Det blev jo ikke dårligere af, at vores egen lærer Andy og Ali fra 8 kl. fik lov at hjælpe klovnen i hans anstrengelser for at få et nummer med i manegen.

Tusind tak til forældre og elever, der gjorde det muligt for os at få denne oplevelse.

Der er flere billeder i fotoalbummet Cirkus, som ligger på forældre- og elevintra.

Gratis magasin til skoleforældre: Hvordan kan du hjælpe dit barn til at lære mere? Hvordan kan forældre forbedre trivslen i klassen? I Skole og Forældres magasin, Skolebørn,er der masser af inspiration, den nyeste viden og guides til forældre i folkeskolen.

Stavnsbåndets ophævelse

I faget historie har 6. årgang arbejdet med stavnbåndet og dens ophævelse.

Som afslutning på projektet har der været flere valgmuligheder for at vise, hvad de havde lært.

Cecilie og Gry, fra grøn hold, har valgt at lave denne lille film.

Cecilie og Gry

SFO på kartoffelmels-fabrikken

SFO Toftlund arbejder i øjeblikket med emnet 'fra jord til bord'

De har bl.a. besøgt 4H-haven, Henning Skøtt Pedersens bondegård og kartoffelmelfabrikken.

Se flere billeder og mere om forløbet under afdelinger-SFO

Motionsbånd

I den kommende tid vil der her på Skoleporten være fokus på, hvad der sker på skolerne i den periode i skemaet, der kaldes motionsbånd.

Der er stor aktivitet i klasserne, og eleverne deltager aktivt og nysgerrigt. Hvis billederne er lidt utydelige, er det fordi, eleverne bevæger sig så hurtigt, at kameraet ikke kan følge dem.

Motionen giver et velkomment afbræk i undervisningen og giver ny energi til indlæringen.

Mere om motionsbånd følger...

Faglig fordybelse

Faglig fordybelse er et tilbud, som lægger op til at arbejde mere i dybden med enkelte emner eller færdigheder.

Skolen tilbyder med jævne mellemrum nye og forældre skal derfor melde deres børn til jævnligt hen over året. Dette meddeles naturligvis over forældreintra.

Hvis barnet er tilmeldt SFO, og ikke er tilmeldt faglig fordybelse, tilbydes et kreativt værksted i deres lokaler.

Her ses eksempler på de tilbud, der kørte fra uge 33-36

indskolingen