Klippet fra JV d. 1. marts 2015

Vores elever kan!

I søndagsavisen fra Jydske Vestkysten kunne man læse en artikel om Tønder kommunes skoler, og hvordan eleverne klarer sig til prøverne i 9. klasse. Toftlund Distriktsskole ligger som nr. 3 på listen, det er vi stolte af!

Det fortæller os noget om, at det vi gør lykkes. At skolen og dens medarbejdere kan løfte opgaven med at give de unge mennesker et bedre resultat end forventet af dem i forhold til landsgennemsnittet.

Paul Banks og Charlotte Halberg

Jupiters øje

Torsdag d. 5/3 er der skolekoncert i Toftlund. Denne gang for indskolingsklasserne og elever fra Høllevang.

Der skrives om forestillingen:

Jupiters Øje er en spændende koncertfortælling for skolens yngste elever. Koncerten former sig som en rejse blandt planeter, stjerner og meteorer. Hvordan er der egentlig derude på den anden side af den blå himmel? Sangene og musikken er komponeret af Paul Banks og Charlotte Halberg specielt til denne fortælling, og børnene inddrages aktivt undervejs. Ved koncerten bliver der sunget og spillet på et bredt udvalg af instrumenter. Børnene vil opleve alt fra tværfløjte, panfløjte, guitarer, banjo, autoharpe, dobro, mandolin og mandocello til kalimba, marimbula, aluphone og meget mere.

Vil I se et klip på youtube? Så klik her.

5. klasse på Toftlund Skole har kreeret disse flotte billeder af byen om natten i billedkunst.

Faglig fordybelse

Faglig fordybelse er et tilbud, som lægger op til at arbejde mere i dybden med enkelte emner eller færdigheder.

Skolen tilbyder med jævne mellemrum nye, og forældre skal derfor melde deres børn til jævnligt hen over året. Dette meddeles naturligvis over forældreintra.

Hvis barnet er tilmeldt SFO, og ikke er tilmeldt faglig fordybelse, tilbydes et kreativt værksted i deres lokaler.

Her ses eksempler på de tilbud, der kørte fra uge 33-36

indskolingen

mellemtrinnet

udskolingen

Motionsbånd

Hvad sker der på skolerne i den periode i skemaet, der kaldes motionsbånd?

Der er stor aktivitet i klasserne, og eleverne deltager aktivt og nysgerrigt.

Motionen giver et velkomment afbræk i undervisningen og giver ny energi til indlæringen.

• 04-03-2015
    konfirmand-forældreaften 7.klasserne · 7A · 7B
  • 05-03-2015
    Jupiters Øje - koncert for indskolingen · 2B · 2C · 3B · 3C

Google Drev

Flere af klasserne bruger nu Google Drev i deres undervisning.

Log på her med dit Uni-Login

Terminsprøver

Skolens 8. årgang havde i uge 9 skriftlige terminsprøver.

Formålet var at give eleverne mulighed for at se, hvad der forventes af dem i 9. skoleår.

Det var en god og lærerig oplevelse for de fleste, men også en øjenåbner for mange. Det er hård kost at skulle være så fokuseret i længere tid af gangen, opdagede mange.

Danmarks Læringsfestival

Toftlund skoles personale på PLC (tidl. skolebiblioteket) tager tirsdag og onsdag til Danmarks Læringsfestival.

Vi glæder os til at blive inspireret og komme hjem med mange input til gavn for lærere og elever.

4. årgang eksperimenterer

Konstruktioner

4. årgang i Toftlund arbejder med konstruktioner, hvor de bl.a. undersøger, hvilken der er stærkest. Der har været forskellige opgaver med former som trekanter og firkanter; hvad sker der, hvis man folder papiret på forskellige måder osv.

Billederne er taget efter at videbegærligheden har taget helt over og der eksperimenteres på livet løs.

Hvor mange bøger kan tre stykker papir holde? Tæl selv efter!

Legepatrulje og elevmæglere

Før efterårsferien uddannede Toftlund og Agerskov skoler elevmæglere og legepatruljer.

Nu er de kommet rigtig godt i gang og de nyder deres frivillige arbejde.

Legepatruljen på Agerskov er at finde på legepladsen tre dage om ugen. Det er mandag, onsdag og fredag. Der er 18 elever i 5. og 6. klasse, der har meldt sig til tjansen, og de har selv valgt, hvilke dage, de er på. Som man kan se på det ene billede, har de en sort taske med - fyldt med legesager, så de kan sætte noget nyt igang.

Der er så stor opbakning bag ordningen, at der er dage, hvor alle i legepatruljen er på - også selvom de slet ikke har meldt sig til denne dag.

Børnene i indskolingen nyder denne kontakt med de ældre børn. De glæder sig til, hvad der skal ske de dage, legepatruljen er på.

I Toftlund går elevmæglerne rundt. De er lette at kende i deres sorte trøjer. De snakker med børnene fra indskolingen og reagerer hurtigt, hvis der er børn, der virker kede af det.

De har lært forskellige teknikker til at trøste og aflede børnenes opmærksomhed fra konflikterne, så de måske ikke når at blive et problem. Der er altid voksne tilstede også, som kan tilkaldes, hvis tingene udvikler sig.

Vi er meget glade for, at så mange af vores 5. og 6. klasser vil tage det ekstra ansvar, der ligger i disse opgaver.