Musikken i Lyrikken

Digte på en anden måde

Mandag d. 17. november var der koncert for overbygningen på Toftlund Skole.

'Musikken i Lyrikken' består af tre personer, pianisten Jørgen Emborg, saxofonisten Emil Hess og sangeren Camilla Dayyani. De lægger vægt på oplevelsen af lyrikkens skiftende rytmer og stemninger.

Teksten vises samtidigt på en skærm, så eleverne kan læse teksten med og bedre forstå sammenhængen.

Digtanalyse fik en ny dybde.

Geometri

T3-JE har gennem længere tid arbejdet med geometri i matematiktimerne.

De er blevet opfordret til at finde former i deres omgivelser og resultatet er blevet rigtig flotte plancher. Kig på Høllevangs side for at se dem.

Faglig fordybelse

Faglig fordybelse er et tilbud, som lægger op til at arbejde mere i dybden med enkelte emner eller færdigheder.

Skolen tilbyder med jævne mellemrum nye og forældre skal derfor melde deres børn til jævnligt hen over året. Dette meddeles naturligvis over forældreintra.

Hvis barnet er tilmeldt SFO, og ikke er tilmeldt faglig fordybelse, tilbydes et kreativt værksted i deres lokaler.

Her ses eksempler på de tilbud, der kørte fra uge 33-36

indskolingen

mellemtrinnet

udskolingen

Motionsbånd

I den kommende tid vil der her på Skoleporten være fokus på, hvad der sker på skolerne i den periode i skemaet, der kaldes motionsbånd.

Der er stor aktivitet i klasserne, og eleverne deltager aktivt og nysgerrigt. Hvis billederne er lidt utydelige, er det fordi, eleverne bevæger sig så hurtigt, at kameraet ikke kan følge dem.

Motionen giver et velkomment afbræk i undervisningen og giver ny energi til indlæringen.

Mere om motionsbånd følger...

• 24-11-2014
    Førstehjælpskursus 9B · 9B
    Førstehjælpskursus 9B · 9B
    Med skolen i biografen · 0A · 1A · 2A · 3A
    Kursus i madkundskab ·

Galleriet

Mangler du nogle af de gamle billeder, der har været her på forsiden?

Prøv at kigge under menupunktet Aktiviteter og vælg Galleriet. Der ligger nogle af dem.

Denne side vil løbende blive opdateret.

Eleverne i 3.a på Agerskov skole skulle læse højt for børnehaveklassen. Som det ses på billederne, var der stor koncentration og fordybelse. Det var vist en succes, alle kunne nyde.

De store er der for de små

Legepatrulje og elevmæglere

Før efterårsferien uddannede Toftlund og Agerskov skoler elevmæglere og legepatruljer.

Nu er de kommet rigtig godt i gang og de nyder deres frivillige arbejde.

Legepatruljen på Agerskov er at finde på legepladsen tre dage om ugen. Det er mandag, onsdag og fredag. Der er 18 elever i 5. og 6. klasse, der har meldt sig til tjansen, og de har selv valgt, hvilke dage, de er på. Som man kan se på det ene billede, har de en sort taske med - fyldt med legesager, så de kan sætte noget nyt igang.

Der er så stor opbakning bag ordningen, at der er dage, hvor alle i legepatruljen er på - også selvom de slet ikke har meldt sig til denne dag.

Børnene i indskolingen nyder denne kontakt med de ældre børn. De glæder sig til, hvad der skal ske de dage, legepatruljen er på.

I Toftlund går elevmæglerne rundt. De er lette at kende i deres sorte trøjer. De snakker med børnene fra indskolingen og reagerer hurtigt, hvis der er børn, der virker kede af det.

De har lært forskellige teknikker til at trøste og aflede børnenes opmærksomhed fra konflikterne, så de måske ikke når at blive et problem. Der er altid voksne tilstede også, som kan tilkaldes, hvis tingene udvikler sig.

Vi er meget glade for, at så mange af vores 5. og 6. klasser vil tage det ekstra ansvar, der ligger i disse opgaver.